Marcel Heupink


Als 9-jarige jongen ben ik met klassieke pianolessen begonnen. Omdat ik ook veel met sport bezig was en het voor mij niet meer te combineren viel ben ik met pianospelen gestopt. Nadat ik een paar jaar niets meer met muziek had gedaan bleek het dat ik toch niet zonder kon en schafte mij, toen ik 15 jaar was, een orgeltje aan. Een jaar later ben ik als toetsenist in mijn eerste bandje, Cagey begonnen. Hier maakte ook Arthur Schwartze (nu drummer bij Eastmen Company) deel van uit. Ook speelde ik, als de nummers daarom vroegen op accordeon of gitaar.

Een aanbod om deel te gaan uitmaken van de nieuw te vormen band Yellowstone kon ik niet weigeren. Vast stond dat we een druk bezette agenda zouden hebben en we speelden dan ook minimaal twee maal per week waarvan ook regelmatig in Duitsland. Na een mooie periode van 3 jaar met Yellowstone ben ik gaan spelen in de Latin band “Paranoya”, waar een Hammond-orgel, die ik al in mijn bezit had, onontbeerlijk was. Het repertoire bestond voornamelijk uit nummers van Santana, El Chicano, Massada en eigen werk. Helaas heeft deze band niet lang bestaan en heeft het bijna 20 jaar geduurd voordat er een nieuwe band op mijn pad kwam: Index

Omdat ik het idee had dat hier toch niet mijn toekomst lag ben ik na een jaar met Index gestopt. Voor mij is daarna het musiceren (op het podium) opnieuw in de wachtstand gekomen, maar bleef voor mezelf wel lekker bezig…… het is niet makkelijk om de juiste mensen tegen te komen waarbij je niet alléén een muzikale klik hebt, maar ook een persoonlijke.

Jan Slot en Piet Kleine ken ik al in de deze sfeer en hebben mij met regelmaat gevraagd om een keer mee te spelen. Zij hadden nog geen toetsenist in de band en waren erg benieuwd hoe dat zou klinken…. Het antwoord is te raden: Men was/is enthousiast en ik voel me als een vis in het water met deze jongens!

Kom gauw luisteren en geniet evenals ikzelf van de prachtige Oldies en mooie Close Harmonyzang van

Eastmen Company!