Jan Slot

Rond mijn twaalfde ben ik begonnen met (klassieke) gitaarlessen en dan enkele jaren later begin je een bandje met de naam “Sunrise”. De start van een lange periode muziek maken en die heden ten dage nog door mij steeds met hetzelfde enthousiasme wordt beleefd. Na de periode van Sunrise ben ik een tijdje alleen verder gegaan en heb ik “easy-listening” muziek gespeeld. Jamsessions met o.a. Kaz Lux van toenmalig Brainbox, Norris, Derek Sergeant & Hazel King, Engelse folksingers maar ook voorprogramma’s verzorgd bij o.a.: Alquin, Kayak, Herman Brood, Golden Earring, Bintangs, Budgie, Q-65, en meer. Dit alles speelde zich af in de 70er jaren.

Na mijn militaire dienst werd ik in 1979 leadzanger in de band AEON. Een mooie tijd met veel optredens. maar ook meegedaan aan een landelijke talentenjacht waaraan zo’n 600 bands stonden ingeschreven en georganiseerd door Ariola, Mars en Bose. We hebben er indertijd de vijfde plaats mee bereikt. Geen slecht resultaat toch? In 1984 is Aeon gestopt. Wel heeft in 1994 nog een reünieconcert plaatsgevonden in een bomvol jongerencentrum Nectar te Vriezenveen. Vanaf 1988 kwamen er andere tijden en ging mijn gitaar in de koffer. Mijn eigen onderneming Decron Graphics stond voorop en nam veel tijd in beslag. Aan mijn reclamebureau beleef ik tot op heden nog steeds veel plezier en kan dat hopelijk blijven doen!

Oude liefde roest niet…
Toen ik samen met mijn echtgenote tijdens een vakantie in 2002 op Gran Canaria was, raakte ik aan de praat met een muzikant die mij zijn gitaar overhandigde met de vraag of ik iets wilde spelen. Het voelde gelijk goed maar ook wel een beetje onwennig. Wel werd duidelijk dat men mijn spelen nog waardeerde. We gingen daarna met enige regelmaat terug naar Gran Canaria. Natuurlijk voor een fijne vakantie, maar ook om er muziek te maken. Het heeft mij indertijd aangespoord om m’n gitaar weer wat vaker uit de koffer te halen. In 2006 heb ik het voortouw genomen en via het internet een advertentie geplaatst met de vraag of er meer “vrije” muzikanten waren die zich in het idee konden vinden om gezamenlijk hoofdzakelijk akoestische muziek te gaan maken, ofwel een band te beginnen. De fundering was gelegd, nu de opbouw nog….!

Om het lange verhaal nu toch maar wat korter te houden; inmiddels zijn we een formatie van 7 personen. Zes muzikanten en een geluidsman/technicus. Met een eigen P.A. kunnen we behoorlijke ruimtes van een optreden voorzien. Dit kan natuurlijk ook klein gehouden worden, het is maar waar je voor kiest. Graag laat ik je kennis maken met onze prachtband Eastmen Company!