Arthur Schwartze

Trommelen, trommelen en nog eens trommelen!

Als kleine jongen zat ik ‘s morgens voordat ik naar school ging al met de muziek op de radio mee te trommelen op de tafel of op de bank tot mijn ouders, broers en zusters er gek van werden haha! Mijn eerste ervaring met een drumstel was het bandje van mijn broer samen met de buurjongens Ray Agerbeek woonde tegenover mij in de F. Bolstraat in Almelo. Ik had nog nooit achter een drumstel gezeten maar wonder boven wonder kon ik de nummers aardig meespelen en werd ik al gauw de drummer van een eerste bandje. We speelden toen country muziek en ook zelfs al wat nummers van de Eagles van het beroemde album “Take it Easy”. Met het verdiende geld van mijn krantenwijk kocht ik het eerste tweedehandse drumstelletje en probeerde ik met van alles wat ik aan muziek hoorde mee te spelen, ik was toen circa 12 jaar.
Thuis werd er veel muziek gedraaid van Led Zeppelin, Deep Purple, Beatles, Elvis, Yes, CSNY, Loggins & Messina, Little Feat, Stevie Wonder, Marvin Gay, Steely Dan, Santana, Cream, Bread, Orleans, Solution tot en met Jazz en Jazz Rock waardoor mijn muzikale interesse in muziek erg breed is en zelfs luister naar de muziek van mijn beide zoons, vnl. Hip-Hop en R&B. In de jaren 70 heb ik in veel bandjes gezeten en een tijdje drumlessen gevolgd op de muziekschool in Almelo. Samen met o.a. Marcel Heupink (nu toetsenist in Eastmen Company) en Ray Agerbeek hadden we de bandjes “Cagey” en later “Lucky Stars”, (what’s in a name) en speelden we in Almelo en omstreken wat een ontzettende leuke tijd was vroeger als tieners. In de band Sagitta met o.a. Ray Agerbeek, Roel van Lingen, Roy en Ilse Portier, Dick en Lotje Hatumena, genoten we wat bekendheid in Nederland en Duitsland rond de jaren ‘80 en speelden o.a. disco, soul en funk en deden we een hele boel ervaring op in het muziekmaken, een erg mooie tijd. Na Sagitta heb ik lange tijd in de  party band “Swing Time” gespeeld, dat was in de jaren ‘90.

Later in 2006 tot 2011 kwam ik in aanraking met de blues en speelde ik in de Vroomshoopse band NUTS onder de bezielende leiding van Evert Oldenhuis, samen met Frits Ekkel, Marcel Krisman en Jenny Visser en genoten we wat bekendheid in de blues scene. Na Nuts bleef ik in de bluesmuziek hangen en ontstond de Enschedese Indo band  “Soul Blues Project” (SBP) met Willy Gout, Robbie Doelitschz, Andy Kepel en Audry Simon. Echter was er na een muzikale periode van circa 5 jaar de rek er een beetje uit en ging ik op zoek naar een leuke en goede band.

Ik hoop dan ook met deze band in de toekomst nog vele mooie optredens te kunnen doen, waarbij natuurlijk veel lol met elkaar voorop staat en het luisterend publiek ziet dat we er plezier in hebben. Dus hou de agenda van “Eastmen Company” in de gaten en kom een keertje lekker genieten van de fijne muziek en de mooie Close Harmony zang van deze band.