André de Leeuw

Je wilt niet weten hoeveel kilometers muziek ik heb gedraaid in mijn leven. Van jongs af aan met muziek bezig geweest en was altijd te vinden in de (destijds) platenzaak van mijn vader.
Mijn vader speelde o.a. contrabas (helaas is deze gesneuveld) en rond mijn 14e jaar schafte hij een elektrische basgitaar aan en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. De stand van de hals zorgde er echter voor dat hij er niet mee overweg kon en ik zag mijn kans schoon. “Waar zit de ‘C’ vroeg ik hem” (ik had daarvoor 4 jaar pianoles gehad, vandaar), en begon zodoende het avontuur op de basgitaar. Bernold en Ton Kemperink en Benny Welberg waren de eerste muzikale vriendjes en we begonnen de KWW band. Omdat ik de basgitaar van mijn vader kreeg, kon ik mijn geld besteden aan een goede basversterker. Een Laney (slechts) 75Watt, maar die ging hárd. Bernold heeft daar nu nog de bierviltjes van in de oren zitten (gedeeltelijk waar). We zijn elkaar uit het oog verloren (studie en verhuizingen) en ik stortte mij op de (hard)rock.

Na mijn militaire diensttijd probeerde ik wat commerciëlere muziek te maken en trof wat muzikanten uit die wereld. Na een paar jaar (vooral repeteren) klopte in 1992 Blue Sky aan. Ik had eerder met Gert Ekkelboom gespeeld, die was mij gelukkig niet vergeten. Tezamen met ex-plaatsgenoot Peter Zegger, Ben Nijhuis en Gerrit Slagers hebben we tot aan 2007 menig restaurant/zalencentrum in Twente ‘onveilig’ gemaakt. In 2000 kwam Hans Hunter, Gert vervangen en in 2005 verving Arnold Maholetti, Ben. Met Hans heb ik overigens nog een aantal jaren Symfonische Rock gespeeld en ‘The Adventure Show, een ludieke showact.

Nu hoor ik u denken: “Wat heeft deze muziek met Eastmen Company te maken”. Op zich terecht, maar ik ben de jaren 70/80 muziek nooit uit het oog verloren. Medio 2011 kreeg ik een SMS-je van Ton of ik bij Ssensual2 wilde invallen. Vanwege hun muzikale kwaliteiten hoefde ik daar niet lang over na te denken. Nooit verwachtende dat het er ¾ jaar later van zou komen als vaste kracht. Onder onze nieuwe naam Eastmen Company timmeren we muzikaal aan onze toekomstige weg. Een superband! Gewoon eens komen kijken!